• Vanaf 40 euro gratis verzenden in NL
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

Treur kaas - 02 / Feb / 2025

Risotto met paddenstoelen en truffelkaas. Zo maak je het

Snipper sjalot, knoflook en snijd de paddenstoelen in blokjes. Fruit de sjalot en knoflook in boter en olijfolie, voeg de paddenstoelen toe en bak het mengsel lichtbruin. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee, blus af met witte wijn. Voeg bouillon soeplepel voor soeplepel toe, terwijl je regelmatig roert. Wanneer de rijst gaar is, voeg je boter en geraspte Villa Truffo toe en meng je alles goed. Rasp nog wat kaas erover en serveer met een glas witte wijn. Eet smakelijk!

Risotto met paddenstoelen en truffelkaas. Zo maak je het
Recepten & Tips

Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Snijd ook de paddenstoelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Smelt 1 el roomboter met de olijfolie in een hapjespan, fruit hierin op laag vuur de sjalot en ui en voeg vervolgens ook de kastanjechampignons toe.

Bak het mengsel glazig en lichtbruin. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak ook deze twee minuten mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon soeplepel voor soeplepel toe, voeg de volgende lepel pas toe als het vocht door de rijst is opgenomen. Dit proces duurt zo’n 20 minuten. Blijf bij je pan en roer regelmatig, maar rasp ondertussen ook de Villa Truffo. Als al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is (proef het! Als de korrel niet meer hard voelt bij het doorbijten is deze gaar) kan de rest van de boter en de Villa Truffo erbij. Roer goed tot alles gemengd is. Rasp er tot slot nog een beetje kaas overheen.

Lekker met een glaasje witte wijn. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100gr paddenstoelenmelange
  • 2 el roomboter
  • 1 el olijfolie
  • 150gr Risottorijst 
  • 500ml droge witte wijn
  • 400ml paddenstoelenbouillon
  • 100gr Villa Truffo truffelkaas

Bron: https://www.treurkaas.nl/recepten/risotto-met-paddenstoelen-en-truffelkaas/

Producten uit de blog

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Hoe maak je kaasfondue? Klik hier en ontdek het lekkerste kaasfondue recept met Weydeland kaas
    26 / Aug / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Hoe maak je kaasfondue? Klik hier en ontdek het lekkerste kaasfondue recept met Weydeland kaas

  • Klassieke Burrito maak je zo!
    02 / Jun / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Klassieke Burrito maak je zo!

  • Wanneer gebruik je een borrelplank?
    09 / Apr / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Wanneer gebruik je een borrelplank?

  • Witlof met ham en kaas, zo maak je het!
    26 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Witlof met ham en kaas, zo maak je het!

  • Wat is de lekkerste kaas bij de borrel? Ontdek het hier!
    19 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Wat is de lekkerste kaas bij de borrel? Ontdek het hier!

  • Borrel Cheese Sticks
    19 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Borrel Cheese Sticks

  • 6 Tips voor het maken van een heerlijke borrelplank
    17 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    6 Tips voor het maken van een heerlijke borrelplank

  • Gezonde Eiwraps
    17 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Gezonde Eiwraps

  • Knapperige quesadilla met tomaat, bacon, champignons, burritokruiden en Weydeland Kaas.
    17 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Knapperige quesadilla met tomaat, bacon, champignons, burritokruiden en Weydeland Kaas.

  • Waarom Bierkaas Ons Genot Perfect Combineert met Bier
    06 / Feb / 2025

    Treur kaas - 02 / Feb / 2025

    Waarom Bierkaas Ons Genot Perfect Combineert met Bier

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen