• Vanaf 40 euro gratis verzenden
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

4.8gebaseerd op 11 reviews

    Kaas van de boerderij

    Kaas van de boerderij

    Proef het verschil met échte boeren- en ambachtelijke kaas. Deze kazen worden met zorg en vakmanschap gemaakt op de boerderij of in kleinschalige kaasmakerijen. Vol van smaak, puur, en met oog voor traditie.

    Gezellig avondje op de bank

    Lekker bij de borrel

    Leuk om te geven en te krijgen!

    Filter


    Boerenkaas wordt gemaakt op de boerderij op geheel traditionele wijze. Zo wordt boerenkaas nooit gepasteuriseerd en dit zorgt voor een typerende smaak waar zoveel mensen van houden. 

    Verschil tussen boerenkaas, gethermiseerde kaas en gepasteuriseerde kaas?

    Boerenkaas, gethermiseerde kaas en gepasteuriseerde kaas verschillen vooral in hoe de melk wordt verhit, wat invloed heeft op smaak en veiligheid.

    • Boerenkaas wordt gemaakt van rauwe melk, direct op de boerderij. De melk is niet verhit, waardoor de kaas een krachtige, pure smaak krijgt. Door het gebruik van rauwe melk is deze kaas minder geschikt voor zwangeren of mensen met een verzwakte weerstand. Het is ook mogelijk dat de kaas op de boerderij is gemaakt en gethermiseerd is. In dit geval heet het boerderijkaas
    • Gethermiseerde kaas is gemaakt van melk die licht is verhit. Hierdoor blijven veel smaakstoffen behouden, maar worden schadelijke bacteriën grotendeels uitgeschakeld. Het resultaat is een rijke, iets veiligere kaas met een ambachtelijke smaak zoals bij Bon Repas boeren gatenkaas. 
    • Gepasteuriseerde kaas wordt gemaakt van melk die verhit is tot minimaal 72 °C. Dit maakt de kaas veilig voor iedereen, met een zachte en milde smaak. Ideaal voor mensen die geen risico willen lopen.

    Kortom: boerenkaas is krachtig en traditioneel, gethermiseerde kaas is smaakvol en ambachtelijk, en gepasteuriseerde kaas is veilig en toegankelijk.

    Wat betekenen de nummers op de boerenkaas?

    Kaas & Borrelz hanteert het Erfgoed Stelling merk. De nummers op de kazen (Erfgoedstelling 103 / Erfgoedstelling 705) geeft weer waar de kaas vandaan komt en welk type. Zo komt de kaas uit de 100 serie van een andere boerderij dan de serie 700. Het laatste nummer (zoals de 3 in 103 of de 5 in 705)  staat voor de maanden gerijpt. Zo is Ergoedstelling 103 slechts 3 maanden oud. Erfgoedstelling kaas wordt beschouwd als cultureel erfgoed, omdat de kaas vaak op een manier wordt geproduceerd die van generatie naar generatie gaat en onderdeel vormen van lokale tradities en culturen. 

    Gebruik van boerenkaas

    Door zijn unieke smaak is het gebruik van boerenkaas veelzijdig. Een extra belegen boerenkaas past op de borrelplank prima tussen een Goudse extra belegen kaas, omdat de structuur een smaak dusdanig verschillen. Daarnaast kun je de traditionele Weydeland kaas prima vervangen voor boerenkaas voor een andere smaakbeleving zoals bijvoorbeeld op brood of crackers of bij de Quesadillas. 

    Hoe versturen wij boerenkaas?

    De kaas laten we ten alle tijde bezorgen door PostNL of DPD. Wij snijden de kaas altijd vers af en vacumeren de stukken vervolgens. Het voordeel hiervan is dat de kaas dan bewaard wordt in een luchtdichte omgeving. Dit stopt het rijpingsproces en gaat schimmelvorming en uitdroging tegen. Hierdoor kan de kaas in een koelkast tot enkele maanden na de aanschaf nog gegeten worden. Overigens gaat de kaas altijd in een stevige doos en wordt het vaak dezelfde dag nog verzonden. Daarnaast komt er bij elk stuk kaas gratis kaaspapier, om de kaas in te bewaren. 

     

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

    vergelijk0