Weydeland - 12 / Jul / 2024
Club Sandwich & Frisse Salade met Weydeland kaas!
Het is weer tijd voor Graskaas! De lekkerste kaas van het jaar. Wij vinden het zonde om deze kaas te smelten of teveel te bewerken in recepten, daarom hebben we in samenwerking met Sabine van OhMyFoodness een recept gemaakt met Weydeland Graskaas waarbij die verwerkt wordt in een salade en een sandwich! Lekker fris en echt een absolute aanrader.

Dit recept bestaat uit 2 onderdelen; de Club Sandwich en de frisse salade. Dit gerecht wordt gemaakt met Weydeland 48+ graskaas, maar omdat dit een seizoensproduct is, is de Weydeland 48+ jong een prima alternatief! Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 1 eetlepel mayonaise
- 0,5 eetlepel mosterd
- 3 sneetjes brood naar keuze
- 2 blaadjes kropsla
- 1 tomaat in plakjes
- 1 ei
- 2 plakjes bacon
- 6 plakjes Weydeland graskaas of jonge kaas
Club Sandwich
De Club Sandwich maak je als volgt:
- Roer de mayonaise en de mosterd door elkaar.
- Kook het ei hard en snijd deze in plakjes.
- Bak de bacon in een droge koekenpan knapperig.
- Rooster de sneetjes brood en smeer ieder sneetje aan één kant in met de mosterdsaus.
- Verdeel over twee sneetjes brood de kropsla, tomaat, ei, bacon en Weydeland graskaas / jonge kaas.
- Stapel de sneetjes op elkaar en dek af met het laatste sneetje brood.
Frisse Salade:
De frisse salade past perfect bij de Club Sandwich en maak je alsvolgt:
- Met de overgebleven kropsla maak je een hele lekkere salade voor erbij.
- Verdeel hier knapperige bacon in reepjes, blokjes Weydeland graskaas of Weydeland jonge kaas en rozijntjes overheen.
- Maak een dressing van 1 el mayonaise, ½ el water, ½ tl mosterd, 1 tl verse bieslook, peper & zout en schenk deze over de salade.
Zie zo, en nu smullen maar!









