• Vanaf 40 euro gratis verzenden in NL
  • Altijd vers gesneden en vacuümverpakt
  • Supersnelle levering

Passendale

Passendale

<p>De Passendale kaas is een Belgische kaas met een gewassen korst. Deze kaas, gemaakt van koemelk, wordt gemaakt in de gelijknamige Belgische plaats Passendale. Deze kaas is in België heel erg populair en wordt daar voornamelijk op brood gegeten. In het zuivel zitten kleine gaatjes, wat zorgt voor

Gezellig avondje op de bank

Lekker bij de borrel

Leuk om te geven en te krijgen!

Filter


De Passendale kaas is een Belgische kaas met een gewassen korst. Deze kaas, gemaakt van koemelk, wordt gemaakt in de gelijknamige Belgische plaats Passendale. Deze kaas is in België heel erg populair en wordt daar voornamelijk op brood gegeten. In het zuivel zitten kleine gaatjes, wat zorgt voor een luchtige structuur. Een milde, romige, zelfs boterachtige smaak.

Geschiedenis Passendale

Aan de basis van dit bedrijf ligt het echtpaar Romain Donck (1898-1984) en Germaine Spruytte (1896-1985). Passendale lag te midden van het slagveld tijdens de Eerste Wereldoorlog en de familie vluchtte naar Normandië en baatte in Cormeilles een hotel-restaurant uit. De broer van Germaine Spruytte was in Frankrijk gehuwd en produceerde daar na de oorlog zijn kaas.

Gehuwd in 1926 begon het echtpaar zelf met de productie van hun eigen kaas - op hun nieuw gebouwde hoeve - aan de 's Graventafelstraat. Die was al vlug te klein en men verhuisde in 1936 naar een nieuwe gebouw aan de andere kant van de straat. Het gebouw staat er nu nog en noemt men nu De Oude Kaasmakerij.

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

vergelijk0